НОВА ЛАЗЕРНО-ФОТОІОНІЗАЦІЙНА СХЕМА ПОДІЛЕННЯ ІЗОТОПІВ З АВТОІОНІЗАЦІЙНОЮ СОРТИРОВКОЮ ВИСОКОЗБУДЖЕНИХ АТОМІВ ДЛЯ ВИСОКО РАДІОАКТИВНИХ ІЗОТОПІВ ТА ПРОДУКТІВ АТОМНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ - Глушков, О. В.; Препелица, Г. П.; Погосов, О. Ю.; Шевчук, В. Г.; Свинаренко, А. А.; Ігнатенко, Г. В.; Бакуніна, О. В. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
Представлена нова оптимальна схема лазерного поділення високо радіоактивних ізотопів, продуктів атомної енергетики, зокрема, таких як 133,135,137Cs та інші, яка базуються на лазерному збудженні атомів ізотопів у ридбергові стани та подальшій автоіонізації або іонізації імпульсом електричного поля.