МЕХАНІЗМИ ВІДМОВИ ТА ДЕГРАДАЦІЯ ПОТУЖНИХ СВІТЛОДІОДІВ НА ОСНОВІ НІТРИДУ ГАЛІЮ - Велещук, В. П.; Власенко, О. І.; Ляшенко, О. В.; Киселюк, М. П. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
В роботі встановлені причини та механізми виходу з ладу потужних світлодіодів на основі GaN в момент вмикання (при подачі напруги включення) за рахунок плавлення тонкого струмопідвідного контакту на основі золота. Виявлено швидку деградацію потужних світлодіодів при підвищених постійних прямих струмах.