ФІЗИЧНІ ОСНОВИ ПОБУДОВИ ШВИДКОДІЮЧИХ ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНИХ СИСТЕМ НА БАЗІ ЕЛЕКТРИЧНО АКТИВНИХ НАПІВПРОВІДНИКІВ - Plaksin, Sergey V.; Pogorelaja, Lubov M.; Sokolovskiy, Ivan I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Розглянуто швидкодіючі системи керування різного призначення (авіоника, високошвидкісний наземний транспорт, розподілені енергетичні системи, діагностико-терапевтичні комплекси та ін.). Проаналізовано специфіку великих багаторівневих систем керування зі складною ієрархічною структурою. Виділено основні функціональні завдання, покладені на великі системи керування. Представлено інтегрований підхід до побудови інформаційно-вимірювальних підсистем з використанням різноманіття функціональних можливостей напівпровідникових пристроїв, що проявляють негативну диференціальну провідність у НВЧ діапазоні.