ПРИНЦИПИ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ В ПРОСТРОВО РОЗПОДІЛЕНИХ МЕРЕЖАХ АКУСТИЧНИХ СЕНСОРІВ - Boltenkov, V. A. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
В статті викладено принципи обробки інформації в мережах просторово розподілених акустичних сенсорів. Для подолання інформаційної надмірності запропоновано принцип цензурування інформації за Еджвортом-Парето. Показано, що запропонований принцип дозволяє практично на порядок скоротити обчислювальні витрати з незначною для практики втратою точності в оцінюванні координат звукового джерела. Викладений принцип застосовується в пасивному пошуку теч в обладнанні АЕС.