СЕНСИБІЛІЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОГЕНЕРОВАНОЇ ХЕМІЛЮМІНЕСЦЕНЦІЇ НАПІВПРОВІДНИКОВИМИ КВАНТОВИМИ ТОЧКАМИ - Жолудов, Ю. Т.; Білаш, О. М.; Кукоба, А. В.; Рожицький, М. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
В роботі розглянута можливість сенсибілізації електрогенерованої хемілюмі- несценції напівпровідниковими квантовими точками з метою підвищення чутливості детектування речовин у розчинах. На прикладі визначення амінокислоти триптофану показано, що сенсибілізація електрохемілюмінесцентного сигналу квантовими точками CdSe/ZnS дозволяє підвищити чутливість аналізу на три порядки.