ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ СПІРАЛЬНО-ВИГНУТОГО ОДНОМОДОВОГО ОПТИЧНОГО ВОЛОКНА ДЛЯ КОМПЕНСАЦІЇ ПОГОННОЇ ХРОМАТИЧНОЇ ДИСПЕРСІЇ СИГНАЛУ - Бондаренко, О. В.; Власов, О. М.; Стащук, О. М.; Степанов, Д. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2011)
Встановлено умову компенсації погонної хроматичної дисперсії в фотопружному спірально-вигнутому одномодовому ступеневому оптичному волокні за відсутності поляризаційних втрат при довжині робочої хвилі сигналу із четвертого вікна прозорості. Отримано результати розрахунків параметрів скручування оптичних волокон різних хімічних складів, при яких досягається дана умова.