ДЕФОРМАЦІЙНЕ МОДУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ СТАНІВ У ШАРУВАТИХ КРИСТАЛАХ - Stakhira, Y. M. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Аналізуються зміни структури електронних станів шаруватого кристала, зумовлені деформацією зсуву шарів, яка здійснюється сумою сталої і гармонічної складових сили. Показано, що така деформація кристала може змінювати складову періоду ґратки на товщинушару. В адіабатичному наближенні теорії збурень встановлені енергетичні стани, виродження яких знімається деформаційним збуренням, і моменти часу його реалізації.