НОВИЙ ПІДХІД І МІКРОСИСТЕМНА ТЕХНОЛОГІЯ МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІКИ АТМОСФЕРНОЇ ВЕНТИЛЯЦІЇ ПРОМИСЛОВОГО МІСТА ТА ЕЛЕМЕНТИ ТЕХНОЛОГІЇ БУДІВНИЦТВА " GREEN-CITY" - Khetselius, O. Yu.; Glushkov, A. V.; Bunyakova, Yu. Ya.; Buyadzhi, V. V.; Bondar, O. I.; Vaschenko, V. N.; Bykowszczenko, N. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2017)
Ми представляємо новий узагальнений фізико-математичний підхід до моделювання природної вентиляції промислового міста, який заснований на моделі Аракавa-Шуберта, модифікованої для розрахунку поточної участі ансамблю хмар. Новий кількісний підхід включає вдосконалену теорію атмосферної вентиляції в поєднанні з моделлю гідродинамічного прогнозу (з правильним кількісним урахуванням турбулентності в атмосфері міської зони) і методом Аракавa-Шуберта розрахунку кучкової конвекції і зміщення купчасті хмарність ансамблю від оточуючих регіони. Розроблено вдосконалені математичні моделі моделювання нестійкої турбулентності в міській зоні. Вперше для розрахунку циркуляції повітря для масивів хмарного шару, що проникають на територію міста, застосовані методи теорії плоского комплексного поля. Ми також розглядаємо механізми трансформації адвекції хмарної системи на територію міста. В якості ілюстрації нового підходу ми представляємо результати серії комп'ютерних експериментів з розрахунку характеристик вентиляції, що виникають в результаті природної вентиляції вітру над територією м. Одеси. Всі наведені вище методи і моделі разом зі стандартними заходами моніторингу, діагностики та управління можуть створити основу для комплексної технології будівництва «Green City».