ФІЗИКА В УКРАЇНІ – ДОСЯГНЕННЯ, ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ - Локтєв, В. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2018)
У статті міститься аналітичний матеріал, що стосується стану справ в галузі вітчизняної фізики і науки в цілому за останній період часу. Розглянуто стан справ, місце і роль науки в Україні, у розвитку економіки держави, її суспільне значення у взаємозв'язку з освітою для майбутнього України, ставлення до науки держави. Критично обговорюються питання реформування самої академії наук, пропонуються шлях і засоби необхідних змін.