ОБРОБКА ДАНИХ СИСТЕМИ ЦИФРОВИХ СЕНСОРІВ ТЕМПЕРАТУРИ З МЕТОЮ ОПТИМІЗАЦІЇ ЕНЕРГОВИТРАТ «РОЗУМНОГО» БУДИНКУ - Монастирський, Л. С.; Бойко, Я. В.; Петришин, О. І.; Лозинський, В. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2018)
На основі оптимізаційноі обробки даних системи цифрових сенсорів температури з метою зменшення енерговитрат «розумного» будинку запропоновано просту модель енергоощадного заміського будиночка. Модель базується на чисельній оптимізації режимів його функціонування. Розглянуто систему з одним тепловим джерелом (нагрівачем) зі змінною потужністю та з моніторингом зовнішньої та внутрішньої температури в будиночку в часі. Враховано денний та нічний тарифи оплати за електроенергію. На основі цих даних із застосуванням пакету Pyomo розраховано часові діаграми оптимального за оплатою та комфортом нагріву заміського будиночка для режимів відсутності мешканців та для режиму їх постійного проживання. Приведено код програми розрахунку.