З ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК. (ДО 100-РІЧЧЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ) - Шендеровський, В. А. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2018)
У роботі подано коротку інформацію про долю вчених, науковими доробками яких закладався фундамент Української академії наук. Імена перших дійсних членів УАН (більшість з них) були практично забуті і вилучені з енциклопедичних довідників радянської доби, а наукова спадщина потрапила у забуття.