СТАН, ПРОБЛЕМИ І ШЛЯХИ РОЗВИТКУ НАУКИ В УКРАЇНІ - Локтєв, В. М. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2019)
Стаття присвячена аналізу справ у науковій сфері в Україні вцілому, а також в академічній і університетській науці. Розглядаються проблеми пов’язані з вибором пріоритетних напрямів досліджень з огляду на розвиток науки у світі, перспективності окремих її напрямів з позицій розвитку світової економіки і місця науки у цих процесах. Висловлюється занепокоєння ставленням до науки в Україні владних інституцій, недооцінкою важливості її для всіх сфер життєдіяльності держави, в тому числі, національної безпеки.