ОПТОЕЛЕКТРОННИЙ РАДАР ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ РУХУ ШВИДКІСНИХ ОБ’ЄКТІВ - Лепіх, Я. І.; Сантоній, В. І.; Янко, В. В.; Будіянська, Л. М.; Іванченко, І. О. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2020)
В даній роботі розв'язується проблема підвищення точності безконтактних вимірювань параметрів руху швидкісних об’єктів розробкою лазерного радара (ЛР) на основі спеціального лазерного датчика і оптимального алгоритму дистанційного високоточного визначення динамічних характеристик швидкісних об’єктів. Розроблено удосконалений фазо-імпульсний метод виміру параметрів відбитого лазерного випромінювання фотоприймачем в режимі прямого фотодетектування. Розроблено новий метод обробки прийнятого сигналу, що дозволяє провести високоточне дистанційне визначення параметрів руху швидкісних об’єктів методом лазерної локації. Удосконалення методу локації досягнуто за рахунок підвищення оптимальності структурно-функціонального ділення між елементами оптоелектронних лазерних систем. На засаді проведеного комп’ютерного моделювання отримані закономірності розробленого удосконаленого методу дальнометрування, в якому застосовано модуляцію параметрів світлового сигналу, що дозволяє проводити високоточне визначення параметрів руху швидкісних об’єктів.