СТРУКТУРНО-ФАЗОВІ ПЕРЕТВОРЕННЯ В ПЛІВКАХ НА ГРАНИЦІ РОЗДІЛУ ГЕТЕРОСИСТЕМИ «СКЛО – КЛАСТЕРИ Ag-Pd»  Sn-Pb - Лепіх, Я. І.; Лавренова, Т. І.; Балабан, А. П. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2021)
Досліджено структурно-фазові перетворення у плівках на границі розділу гетеро системи «скло – кластери Ag-Pd» – Sn-Pb. Встановлено зв’язок цих перетворень з дисперсністю вихідних компонентів матеріалів системи за однакових температурних режимів обробки плівкових елементів. Показано, що структурно-фазові перетворення в контактних елементах мікроелектронних пристроїв гібридних інтегральних схем, сенсорів, сонячних елементів тощо виготовлених з функціональних матеріалів на основі вказаної системи можуть призводити до деградаційних процесів і, як наслідок, до зниження надійності радіоелектронних виробів.