УПОСЛІДЖЕННЯ ЗАХІДНОЇ НАУКИ ЯК СИМПТОМ ЗАНЕПАДУ ВСІЄЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ - Габович, Олександр; Кузнєцов, Володимир (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2021)
Розглянуті деякі аспекти радикальної зміни ціннісних орієнтацій у сучасній західній науці. Під впливом лівацької ідеології та під гаслами абстрактної справедливості керівництво європейських та північно-американських інституцій намагається розширити присутність нових членів у науковій та освітянській сферах за квотним принципом, зважаючи на расові й гендерні, а не меритократичні ознаки (якісна загальна й університетська освіта, наполегливість при здобутті нових знань, розвинуті розумові здібності в цій царині). Показано, що швидке законодавче чи позазаконне введення квот для представників меншин замість підвищення їхнього наукового рівня та добробуту може тільки обмежити залучення до наукової діяльності талановитих осіб будь-якої статі або раси й буде мати наслідком занепад світової науки в цілому.