ВИЯВЛЕННЯ ОЗНАК ДЕГРАДАЦІЇ ФОСФІД-ГАЛІЄВИХ СВІТЛОДІОДІВ ЗА РІВНЕМ НИЗЬКОЧАСТОТНИХ ШУМІВ - Вікулін, І. М.; Коробіцин, Б. В.; Марколенко, П. Ю.; Назаренко, О. А. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2023)
Розглядаються результати вимірювань низькочастотних шумів світлодіодів. Встановлено, що світлодіоди з підвищеним рівнем шумів або з аномальною кінетикою зростання в перші години випробувань потенційно ненадійні, тобто виявляють надалі швидку чи катастрофічну деградацію (відмова). Показана перспективність шумових вимірів для відбору світлодіодів за показниками надійності.