ВИЗНАЧЕННЯ ОПТИМАЛЬНОЇ ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ І ВАГОВИХ ФУНКЦІЙ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ ТОПОЛОГІЇ ЗУСТРІЧНО-ШТИРЬОВИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ ПОВЕРХНЕВИХ АКУСТИЧНИХ ХВИЛЬ - Лепіх, Я. І. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2023)
Стаття присвячена аналізу існуючих фізико-математичних моделей, що описують роботу зустрічно-штирьових перетворювачів (ЗШП) поверхневих акустичних хвиль (ПАХ) Релея, які широко застосовуються в акустоелектрониці при створенні мікроелектронних пристроїв різного функціонального призначення. Аналізуються також вагові функції, за допомогою яких коригується топологія ЗШП з метою зменшення впливу пульсацій Гіббса. Розглянуті також переваги і недоліки кожної з фізико-математичних моделей, а також вагових функцій з позицій досягнення заданих вимог до характеристик пристроїв на ПАХ.