ЕЛЕКТРИЧНЕ ПЕРЕМИКАННЯ В СКЛОКЕРАМІЧНИХ СТРУКТУРАХ НА ОСНОВІ ДІОКСИДУ ВАНАДІЮ - Колбунов, В. Р.; Трубіцин, М. П.; Дяченко, А. О. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2024)
В роботі вивчено зміни електричного струму під час перемикання зразків склокераміки на основі діоксиду ванадію зі стану з великим опором (off-state) у стан із малим опором (on-state) і зворотно. Затримка переходу з off-state в on-state, при застосуванні до зразка склокераміки перемикаючої напруги U0, пов’язана з часом tdon, необхідним для його розігріву до температури фазового переходу метал-напівпровідник у VO2. Час затримки tdon зменшується зі зростанням U0. Встановлено, що затримку зворотного переходу з on-state в off-state контролює шнур струму, в межах якого кристаліти VO2 склокераміки перебувають у металевій фазі. Час затримки tdoff цього переходу визначає час, упродовж якого в зразку VO2-склокераміки існує шнур струму після вимкнення напруги U0. Величина tdoff зростає при збільшенні U0.