ХІМІЧНІ СЕНСОРИ ІЗ МЕМРИСТИВНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ (ОГЛЯД) - Костюкевич, О. М.; Скришевський, В. А. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2024)
У статті наведено стислий огляд літературних даних, що стосуються принципів функціонування і параметрів наразі створених напівпровідникових гетероструктур із мемристивними властивостями, у яких перемикання електричного опору здійснюється за рахунок різних фізико-хімічних принципів. Розглянуті гетероструктури є перспективними з точки зору їхнього застосування у ролі як дискретних газочутливих та біосенсорних комірок із покращеними експлуатаційними характеристиками, так і елементів багатосенсорних нейроморфних матриць систем типу «електронний ніс».