ОСОБЛИВОСТІ ЕКСИТОННОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ ЧЕРВОНИХ ФОСФІД- ГАЛІЄВИХ СВІТЛОДІОДІВ - Konoreva, O. V.; Malyi, Ye. V.; Olikh, Ya. M.; Petrenko, I. V.; Pinkovska, M. B.; Radkevych, O. I.; Tartachnyk, V. P. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2016)
Досліджувалися спектри електролюмінесценції червоних фосфідо-галієвих світлодіодів. Окрім основної смуги випромінювання hν = 1,845 еВ, виявлено додаткову коротко-хвильову компоненту hν = 2,206 еВ, існування якої пов’язується з донорно-акцепторними переходами між парами Zn-Sn. Головна особливість цієї лінії – зростання інтенсивності при малих струмах (до ~ 50 мА) та, зумовлене тепловим ефектом, падіння – при великих (понад 90 мА). Обговорюється природа аномального розширення спектральних ліній.