РЕКОНФІГУРАЦІЯ МУЛЬТИСЕНСОРНОЇ СИСТЕМИ ЗА УМОВИ ВПЛИВУ ДЕСТАБІЛІЗУЮЧИХ ФАКТОРІВ - Kucherov, D. P. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2016)
Розглядається мультисенсорна система, що складається з обмеженої кількості вимірювальних сенсорів, систем зв’язку та індикації результату вимірювання. На підставі подібності побудови мультисенсорної системи і комп’ютерних мереж подається аналіз відомих топологій передачі вимірювальної інформації на індикаторний пристрій. Маршрут передачі інформації від віддаленого сенсору до пункту контролю встановлюється за умовою мінімальності тривалості. Вимірювання в умовах природних та штучних перешкод вимагає певної реконфігурації початкової топології, адекватність якої аналізується за схемою «загибель-розмноження».