ЗАЛЕЖНОСТІ ВНЕСЕНИХ ВТРАТ СИГНАЛУ ВІД ЧАСТОТИ В ПРИСТРОЯХ НА ПАХ З П’ЄЗОКЕРАМІЧНИМ ЗВУКОПРОВОДОМ - Lepikh, Ya. I. (Сенсорна електроніка і мікросистемні технології, 2016)
У роботі наведені результати досліджень залежності внесених втрат сигналу від частоти і ширини смуги пропускання у пристроях на Поверхневих акустичних хвилях (ПАХ) з п‘єзокерамічними звукопроводами . Описано методику експерименту. Досліджена п’єзокераміка системи цирконат-титанат свинцю (ЦТС) різних марок у складі ліній затримки на ПАХ. Як перетворювачі ПАХ використані неаподизовані еквідистантні зустрічно-штирьові перетворювачі (ЗШП). Визначено діапазон частот із прийнятними для пасивних пристроїв на ПАХ внесеними втратами, а також з оптимальною відносною смугою пропускання.