ОБРОБКА ДАНИХ СИСТЕМИ ЦИФРОВИХ СЕНСОРІВ ТЕМПЕРАТУРИ З МЕТОЮ ОПТИМІЗАЦІЇ ЕНЕРГОВИТРАТ «РОЗУМНОГО» БУДИНКУ

Автор(и)

  • Л. С. Монастирський Львівський національний університет імені Івана Франка, Ukraine
  • Я. В. Бойко Львівський національний університет імені Івана Франка, Ukraine
  • О. І. Петришин Львівський національний університет імені Івана Франка, Ukraine
  • В. М. Лозинський Львівський національний університет імені Івана Франка, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/1815-7459.2018.3.142045

Ключові слова:

“розумний” будинок, енергоменеджмент, математична оптимізація

Анотація

На основі оптимізаційноі обробки даних системи цифрових сенсорів температури з метою зменшення енерговитрат «розумного» будинку запропоновано просту модель енергоощадного заміського будиночка. Модель базується на чисельній оптимізації режимів його функціонування. Розглянуто систему з одним тепловим джерелом (нагрівачем) зі змінною потужністю та з моніторингом зовнішньої та внутрішньої температури в будиночку в часі. Враховано денний та нічний тарифи оплати за електроенергію. На основі цих даних із застосуванням пакету Pyomo розраховано часові діаграми оптимального за оплатою та комфортом нагріву заміського будиночка для режимів відсутності мешканців та для режиму їх постійного проживання. Приведено код програми розрахунку.

Посилання

A. R. Boynuegri, B. Yagciterin, M. Baysal. Energy Management Algorithm for Smart House wint Renewable Energy Sources.4 th Internanational Conference on Power Engineering, Energy and Electrical Drives., pp.1753-1758, Istambul, 2013.

Pipattanasomporn M., Kuzlu M., Rahman S. An Algorithm for Intelligent Home Energy Management and Demand Response Analysis, Smart Grid, IEEE Transactions on, vol.3, no.4, pp.2166 - 2173, Dec. 2012.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-09-11

Номер

Розділ

Сенсори та інформаційні системи